Food…

Tänkte besvara några tjejer som skrivit till mig Ang min kosthållning/kostschema. Jag har ingen direkt kostschema..alltså på måndag kyckling, tisdag fisk etc.

Jag har ju lite koll på vad som är ok/bra att äta och ännu viktigare vad som inte är så bra att äta. Har ju skrivit i ett tidigare inlägg om min träning och kost.

Började ju träna regelbundet ( och inte som förut, där man sponsrade gymmet med avgiften å gick extremt periodvis o en gång i månaden..åh det kunde vara ofta) så julen 2018 började jag klyschan ett nytt liv. Jag började träna nästan varje dag…åh började tänka på maten.

Förut använde jag appen lifesum för att hålla lite koll på vad man stoppar i sig. Den har jag använt till och från i några år. Men sedan någon månad tillbaka så använder jag Myfitnesspal appen istället.

Du skriver in lite info om dig, din vikt, ålder, kön, hur ofta du tränar, vad ditt mål är. Vill du gå ner i vikt eller som för mig att behålla min vikt? Jag har ändrat lite i procenten för kolhydrater, proteiner och fett så det passar mig lite bättre. Kolhydrater och proteiner ligger på 35% och fett på 30%Att jag ändrat och höjt speciellt proteinet är ju för att jag vill bygga muskler.

Just nu skriver jag in och väger typ allt som går att vägas. Lite bökigt i början men det går lättare efter hand. Ett bra sätt att faktiskt hålla bra koll på vad man äter. Vissa saker innehåller löjligt mycket med kalorier och mättar lite, andra mättar mycket och är lite kalorier. Du kommer märka allt eftersom du loggar.

Det svåraste är faktiskt att ha koll på vad man äter ute….man har ju ingen lust direkt att på en lunchbuffé fråga om de har en liten våg som man kan väga maten 🤣 Men fördelen är ju att du kommer lära dig tex att se hur mycket 100gr kokt ris är hemma och då har du ett ungefär mått ute.

Sen så kommer nästa bit..åh det är att vara ärlig mot sig själv. Skriv in den där kakan man tog på fikan, även om den var liten och ”så många kalorier är det nog inte”. Ljuga för sig själv brukar oftast inte sluta så bra.

Jag väger mig då o då för att ha lite koll, men bästa sättet om man vill gå ner i vikt är ett måttband. Ibland står ju vikten kanske stilla och midjan krymper.

Men det viktigaste är, vi är alla olika, vi har olika förutsättningar och vi lever olika liv. Det som funkar för mig kanske inte funkar för dig och tvärtom. Vad man än bestämmer sig för måste det vara hållbart i längden. Kanske resten av ditt liv.

Syndar jag då? Ja det händer. Fast med måtta. Om jag nu köper lösgodis så behöver jag inte köpa två kg. Det kanske räcker med att täcka botten på påsen. Åh så undviker jag faktiskt alkohol. Har aldrig behövt den för att ”kunna slappna av” , ” Det är ju trots allt fredag”, ”kunna mysa ihop i soffan” etc.

Jag vet inte om man kan se vad jag loggar på myfitnesspal? Men jag borde inte vara så svår att hitta där isåfall.

Min gamla app
Min nya app.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s